Nyugaton már működik

A könyvelést is bekötik az adóhatósághoz?

Szakértők szerint ki kellene alakítani egy olyan informatikai rendszert, amellyel a cégek könyvelési rendszereibe is betekinthetne online az adóhivatal.

2014.03.20 10:46ma.hu

Ruszin Zsolt, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke kijelentette, hogy a rendszer bevezethető lenne, és ezzel több száz milliárd forintra tehetne szert az államkassza, hiszen egyszerűen kiszűrhetővé válnának az adóügyi visszaélésre szakosodott bűnözői körök- írta a Magyar Nemzet.

Lőcsei Tamás, a PwC magyarországi cégtársa elmondta: hasonló rendszer Nyugat-Európa több országában is működik, Hollandiában, Portugáliában, Németországban például bizonyos feltételek mellett az adóhatóság betekinthet cégek kisebb-nagyobb csoportjának könyvelésébe. A tisztességesen működő közepes és nagyobb társaságoknak is megérné, ha nem kellene hónapokig vendégül látniuk az adóhivatal embereit - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.