Már a trafiktörvényre is gondolnak

Együttműködik a közterület-felügyelettel a NAV

Folytatódik a jövedéki termékek - különös tekintettel az adójegy nélküli dohánytermékek - közterületen történő illegális értékesítésének ellenőrzése.

2013.04.07 09:20ma.hu

Együttműködési megállapodást írtak alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága és a Budapest Főváros Közterület-felügyelete vezetői. A két hatóság szándéka szerint összehangolt fellépéssel, egymás folyamatos tájékoztatásával kívánja a fővárosi közterületek rendjét, közbiztonságát, és a lakosság biztonságérzetét megtartani, növelni. A megállapodásban már megjelentek a 2013 évet érintő új jogszabályi változások is. A júliustól hatályba lépő trafiktörvény betartása érdekében a hatóságok a dohánytermékek értékesítését engedély nélkül folytató gazdálkodókkal szemben közösen intézkednek.

A Közterület-felügyelet munkatársai illegális fémkereskedelem gyanúja (pl. nagy mennyiségű fémhulladékot szállító gépjárművek, feltételezhető telephelyek, lerakatok) esetén soron kívüli értesítik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit.

Folytatódik a jövedéki termékek - különös tekintettel az adójegy nélküli dohánytermékek - közterületen történő illegális értékesítésének ellenőrzése. A Közterület-felügyeletnek további feladatként lehetősége nyílik jogsértés esetén az áruk, eszközök, ideiglenesen elvételére, majd azok további eljárás érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szervének történő átadására, amely így bizonyítékként felhasználható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.