Nem engedik leülni a gyermektelen utasokat

Partedlis nyugdíjasok szállták meg a metrót!

Meghökkentő, bár igen látványos módszert találtak ki a moszkvai nyugdíjasok, hogy szülésre buzdítsák a fiatalokat: egész egyszerűen nem engedik leülni a gyermektelen utasokat!

2011.05.20 11:29ma.hu

Partedlis nyugdíjasok lepték el a minap a moszkvai metrót, és az összes ülőhelyet elfoglalták a zsúfolt szerelvényen. A nyakukba akasztott szöveteken egytől egyig szülésre buzdító üzenetek díszelegtek, és senkit nem engedtek leülni, ha nem volt terhes vagy rokkant.

A nyugdíjasok a csökkenő születésszám miatt kezdtek az intenzív és látványos kampányba, ami az utóbbi időben az ázsiai bevándorlóknak köszönhetően némileg emelkedett, de a kormányzat aggasztónak tartja az egyre kevesebb utódot.

A nagymamák és nagypapák nyakában ezért olyan partedlik lógtak, amelyeken provokatív szöveggel tudatták az utasokkal: "Ha nem tetszik, csinálj gyereket!"

Az akció hatékonyságát 9 hónap múlva lehet lemérni, de ezer nyugdíjassal ki merne szembeszállni?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.