A segélyhívónál csak pislogtak

Egyszerre hívott rendőrt a betörő és az áldozat

Igencsak meglepődtek egy oregoni segélyhívó központ munkatársai, mert két vonalon egyszerre futott be a hívás ugyanabból a házból: az egyik a betörőtől, a másik a tulajdonostól.

2011.03.08 18:29ma.hu

Különös élményben volt részük az Egyesült Államok Oregon államában szolgálatot teljesítő segélyhívóinak, amikor a központba befutott egy hívás egy mobiltelefonról.

Egy férfi arról tájékoztatta a diszpécsert, hogy szánja-bánja bűnét, de betört egy lakásba, és most épp a fürdőszobában húzta meg magát, ahonnan nem mer kimenni, abbéli félelmében, hogy a tulajdonosnak puskája van. A lakás tulajdonosa ugyanis épp az akció közepén ért haza, így tetten érte a hívatlan vendéget.

Csakhogy a puska helyett ő is a telefon után nyúlt, és miközben emberünk kétségbeesetten próbált hatósági segítséget kérni a fürdőszobából, addig a tulaj a vonalas számról hívta ugyancsak a 911-et.

A diszpécserek már a betörő hívásán is igen-igen elcsodálkoztak, a második hívásnál pedig nem tudták mire vélni, hogy mindkét telefonáló ugyanazt a portlandi címet diktálta be.

A hatóság rövidesen megjelent a háznál: a rendőrök bilinccsel a kezén kísérték ki a megszeppent 24 éves betörőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.