Berlusconi barátja volt a király

Ellopták egy néhai olasz műsorvezető maradványait a sírjából

Sírrablók ellopták egy néhai olasz műsorvezető földi maradványait az észak-olaszországi Arona temetőjéből.

2011.01.25 19:50MTI

Olaszok generációi nőttek fel Mike Bongiorno műsorain, aki 2009 szeptemberében, 85 esztendős korában hunyt el. A népszerű műsorvezető, aki több mint ötven éven át televíziós vetélkedők és más szórakoztató programok házigazdája volt, szoros barátságot ápolt Silvio Berlusconi olasz kormányfővel.

A sírrablásról kedden reggel tett bejelentést egy temetői látogató, aki feltörve találta a híresség kriptáját, amelyből eltűnt a koporsója.

Egyelőre senki sem vállalta magára a nagy megbotránkozást keltő halottgyalázását, és váltságdíjat sem követelt senki "a műsorvezetők királyáért". Olaszországban nem először fordul elő, hogy lába kelt egy híresség földi maradványainak, s eddig mindig váltságdíj kicsikarása volt a cél.

Tíz éve Enrico Cuccia nagyhatalmú bankárnak, a Mediobanca-birodalom urának koporsója tűnt el nyughelyéről - ugyancsak egy aronai temetőből -, majd hatalmas váltságdíjat követeltek visszaszolgáltatásáért. Időközben azonban a rendőrség egy csűrben megtalálta a holttestet és elfogták a tetteseket is - két torinói férfit -, akiket felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Sohasem került elő viszont Serafino Ferruzzi nagyvállalkozó 1987-ben ellopott koporsója, mivel a család megtagadta - még 1998-ban is -, hogy "engedjen egy ilyen gyalázatos zsarolásnak" és kifizesse a 10 milliárd líra váltságdíjat.

Nem került elő Salvatore Bagni válogatott labdarúgó autóbalesetben négyévesen elhunyt fiának, Raffaelének a holtteste sem, holott a szülők készek voltak kifizetni a hullarablóknak a 300 millió lírás váltságdíjat az 1993-as bűnügyben. Antonio Mattaresétől, az Olasz Labdarúgó Liga egykori elnökétől 1977-ben az édesapja holttestéért követeltek milliárdos váltságdíjat sírrablók, de hiába, mert a koporsót néhány nappal a rablás után megtalálták ugyanabban a temetőben elrejtve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.