Sebészi pontosággal vágott "a roueni kannibál"

Az áldozat még élt, amikor cellatársa felvágta mellkasát

A 31 éves Baudry megcsonkított holttestét 2007. január 3-án találta meg a roueni börtön egyik őre, és a boncoláskor kiderült, hogy az áldozat két tüdőizmát és bal tüdejének egy részét kimetszették.

2010.06.23 12:38MTI

Az áldozat még élt, amikor cellatársa felvágta mellkasát, és kimetszett egy darabot a tüdejéből, hogy megegye - közölte a törvényszéki orvos szakértő egy kannibalizmussal vádolt francia rab perében. A gyilkossággal és barbarizmussal vádolt Nicolas Cocaignt - vagy ahogyan a helyi sajtó emlegeti: "a roueni kannibált" - a normandiai Rouenban, a 2007-ben elkövetett bűncselekmény színhelyén állították bíróság elé. A 39 éves vádlott már a per elején elismerte bűnösségét.

Az áldozat boncolását végző Patrick Laburthe orvos szakértő tanúvallomásában azt mondta, hogy a meggyilkolt Thierry Baudry tüdejének egy részét "csaknem sebészi pontossággal távolították el egy nagyon éles pengével". "Jobb tüdejében vért találtunk, ami arra utal, hogy még életben volt, amikor a szervbe belevágtak" - magyarázta.

A 31 éves Baudry megcsonkított holttestét 2007. január 3-án találta meg a roueni börtön egyik őre, és a boncoláskor kiderült, hogy az áldozat két tüdőizmát és bal tüdejének egy részét kimetszették. Cocaign korábban elmondta, hogy a kivágott tüdő egy részét - amelyről azt hitte, hogy az áldozat szíve - nyersen felfalta, a többit hagymával megsütötte egy összetákolt rezsón.

"El akartam venni a lelkét" - indokolta tettét a vádlott a bírónak.

A 11 négyzetméteres cellában egyébként hárman voltak, de harmadik társuk nem mert közbeavatkozni, és tavaly egy másik börtönben öngyilkos lett. A tetovált arcú Cocaign közönyösen hallgatta az orvos szakértői véleményt. A gyilkosság idején azért volt rács mögött, mert arra várt, hogy ítélkezzenek fegyveres rablási ügyében, illetve megkezdődjön pere két másik bűncselekmény miatt, amely közül az egyik fegyverrel elkövetett nemi erőszak kísérlete volt.

A mostani ügyben várhatóan csütörtökön születik ítélet. A pszichiátriai szakértők többsége szerint Cocaign nem volt ugyan teljes ítélőképessége birtokában, de büntethető. Ügyvédje azért küzd, hogy börtön helyett kényszergyógykezelésre ítéljék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.