Bizarr dokumentumok, robbanó szivar

Szaddám Huszein csak a CIA-nál volt pedofil

Bizarr dokumentumok kerültek elő az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos terveinek tárából: az egykori iraki vezető, Szaddám Huszein hatalmát egy őt pedofilként "leleplező" hamis videofelvétellel akarták megingatni.

2010.05.27 14:01MTI

A Washington Post biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó blogja szerint az egykori iraki diktátor hatalmának megrendítéséhez elegendő lett volna egy manipulált videofelvétel, amelyen az iraki elnök egy tizenéves fiúval szexuális aktus közben lett volna látható.

"A felvételt úgy képzelték, mint amelyet titokban, rejtett kamerával készítettek. A szemcsés, rosszminőségű videó egy tikos légyottot örökített volna meg
" - magyarázta a blogban idézett hajdani titkosügynök.

Végül a hamisított felvétel terve mellett az sem valósult meg, hogy az iraki televízió adását egy hamis gyorshírrel szakítsák félbe. A rendkívüli információ szerint Szaddám Husszein hatalmát gyűlölt és rettegett fiának, Udajnak adja át. A hírszerzés szerint ezekkel a tervekkel annyira sokkolhatták volna az iraki közvéleményt, hogy a nép fellázadt volna vezetői ellen, lényegesen egyszerűbbé téve az iraki inváziót.

A CIA vezetősége ezeket a terveket többször is elutasította, ennek ellenére állítólag készült egy olyan videó, amelyen Oszama bin Laden testőreivel a tábortűz körül iszogat, miközben a terroristavezér homoszexuális hódításaival büszkélkedik.

Az írásban megjelent állításokat a hírszerzés nem erősítette meg, jóllehet nem ez lenne az első furcsaság a CIA taktikai arzenáljában.

A 638 módszer Castro meggyilkolására című könyvben például a kubai vezető eltávolítására évtizedek során kiagyalt módszereket gyűjtötték össze.

A robbanó szivar terve mellett az egyik kevésbé ismert ötlet szerint Fidel Castro életének szenvedélye, a búvárkodás vetett volna véget. Ezek szerint egy halom színes kagylót robbanószerrel kötöttek volna össze, abban reménykedve, hogy az érdekes formájú puhatestűek felkeltik a kubai vezető figyelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.