Thatcher meghalt - vagy mégsem?

Margaret Thatcher halálhíre igaz, de mégsem

"Thatcher meghalt" - állt abban az sms-üzenetben, amely kisebb politikai bonyodalmakhoz vezetett Kanadában a Vasladyként emlegetett egykori brit miniszterelnök asszony állítólagos halálhíre kapcsán. Csütörtökre kiderült: a hírnek volt némi alapja, de ennek vajmi kevés köze van a politikushoz.

2009.11.13 07:12MTI

A hír a kanadai katonacsaládok tiszteletére adott fogadáson rengette meg az összegyűlt konzervatív politikusokat, akik mobilkészülékeiken és blackberryjükön kapták kézhez a lesújtó beszámolót. A tanácsadók rögtön össze is sereglettek, hogy reagálást fogalmazzanak meg.

A kanadai miniszterelnök irodája telefonált a Buckingham-palotába és a brit kormányfő hivatalába, hogy megerősítést nyerjen a halálhír - a britek azonban értetlenül álltak a tengerentúli hívás előtt.

A zavarodottság közepette azonban kiderült: az üzenetet John Baird közlekedési miniszter írta torontói otthonából a fogadáson résztvevő egyik vendég mobiljára. Baird azonban csak azt akarta közölni, hogy Margaret Thatcherről elnevezett 16 éves cirmos macskája elpusztult. Az sms fogadója azonban félreértette a hírt és továbbította a többieknek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.