Mindössze 33 éves volt a tehetség...

Elhunyt Matatek Judit, a Vakvagányok főhőse

Sokan emlékezhetnek a fiatal tehetségre, aki Tímár Péter filmjében játszotta a főszerepet - Matatek Judit néhány hónappal ezelőtt a rendezőnek elárulta, hogy nagy baj van. Augusztus 29-én örökre lehunyta a szemét...

2009.09.02 06:50

Harminchárom éves korában elhunyt Matatek Judit, a Vakvagányok című film főszereplője. Rosszindulatú daganat okozta a halálát - adta hírül a Napi Ász.

Juditot sokan ismerhetik Tímár Péter 2001-ben bemutatott filmjéből. A rendező választása azért esett a fiatal lányra, mert olyan erős kisugárzása volt. A Vakok Intézetében látta őt először - írja a lap.

Matatek Judit Csiszár Jenővel a filmben

Tímár Péternek Matatek Judit pár hónappal ezelőtt elráulta, hogy bajban van. Mellrákja van és kezelésekre jár, de kevés a pénze.

A rendező a Napi Ásznak elmondta: eldöntötte, hogy segít neki, ahogy tud.

A FilmJus kuratóriumához fordult, ahol megítéltek Juditnak 300 ezer forintot. Sajnos azonban már semmi sem segített a lányon.

Tímár is megdöbbent, amikor Judit egyik sorstársa vasárnap este felhívta őt a szomorú hírrel. A rendező emlékvetítést rendez Matatek Judit tiszteletére.

Csiszár Jenő, aki a filmben együtt dolgozott a lánnyal, szóhoz jutni sem tudott a hír hallatán. A Napi Ásznak annyit mondott: ugye, ez nem komoly? Egyszerűen nem akarom elhinni...

Olvasson többet Matatek Juditról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.