A furcsa igényt a külügyminisztérium tette közzé

Kérem segítsenek, nem tetszik a mellem!

Nagykövetség? Kérem, segítsenek! Megnagyobbítattam a mellem, de nem tetszik a mérete!- egyebek között ezzel hívták fel a brit külképviseletek egyikét.

2009.08.14 13:30MTI

A különleges - és a követség dolgozóinak életét megkeserítő - igények csokrát a brit külügyminisztérium tette közzé.

Nagy-Britanniának 261 diplomáciai képviselete van szerte a világban, viszont akadnak furcsán gondolkodó brit turisták is szerte a világban, így nem unatkozik egyik követség sem.

Az, hogy elvesztett napszemüvegek megkereső vállalkozásának tekintik jó páran a követségeket, már megszokott dolog az ott dolgozók számára, de segítséget kérni mellnagyobbítás korrigálásában igencsak meghökkentő.

Akadt olyan brit, aki befőzési tanácstalanságában fordult egy brit követséghez: megkérdezte, hogy milyen arányban cukrozza a gyümölcsöt dzsemcsináláshoz.

Egy szülő nevelési tanácsot kért, nevezetesen, miként tudná móresre tanítani rosszalkodó fiát, másvalaki elégedetlen volt a helyi valutaárfolyammal, és az átváltás megváltoztatását igényelte a követségtől.

- "Ha súlyos gondjuk támad állampolgárainknak külföldön, baleset éri őket, elvesztik útlevelüket, vagy bűntény áldozataivá válnak, akkor tudunk segíteni, de a fenti esetekben nem" - szögezte le Juliet Maric konzul, aki jelenleg Spanyolországban dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.