Dúl a féltékenység Palikéknál

"Oda kell kidobni, anya" - Marsi Anikó fia lazán kukába tenné öccsét

Marsi Anikó elsőszülött gyermeke, Vilmos is küzd a testvérféltékenységgel, sőt! Szerencsére azonban most már kevésbé vágyik arra, hogy megszabaduljon öccsétől.

2009.08.05 12:30rtlbulvar.hu

Marsi Anikóval és Palik Lászlóval 2 hónapja találkozhattak a nézők legutóbb a Reflektorban, amikor Vincét hazavitték a kórházból, és elkezdődött egy új fejezet az életükben.

Anikóval még a szülés előtt beszélgetett a Reflektor stábja arról, hogy Vilmost megpróbálják felkészíteni az öcsi érkezésére. Nos, hogy ez hogy sikerült?

"Nálunk is megjelent a testvérféltékenység - árulta el Anikó. - De Vilmos mostmár egyre kevesebbszer mondja, hogy dobjuk ki a kukába Vincét. És akkor remélem, nem gondolja komolyan."

Palik Laci nem biztos ebben. "És akkor miért néz a kuka felé?" - kérdi.

Anikó szerint nagyobbik fiuk ilyenkor mutogat, hogy "oda kell kidobni, anya..."

Tény, hogy a kismamának sokszor nem egyszerű két gyerekre figyelni. Amikor Vilmos játszana, Vince éhes – vagy éppen fordítva.

Továbbá mindkét gyerek egyvalamit szeretne csak: a mamát. Anikónak sokszor vészhelyzeteket is el kell hárítania: Vilmos ugyanis már játszani szeretne az öcsivel...

– Egyébként szereti, meg aranyos, de már nagyon szeretne vele játszani, ezt még nem érti, hogy miért nem lehet úgy simogatni, mint például apát, akit úgy szokott simogatni, hogy így letekeri az orrát. Vincén is megpróbálja ezeket a mutatványokat és akkor még nem érti, hogy ezt miért nem lehet.

A családban teljes a munkamegosztás. Laci ha éppen otthon van, ugyanúgy megcsinál mindent a gyerekek körül, mint a mami. Ha kell etet és pelenkáz – de a kedvence, ha sétálni viheti a fiait.

– Aki ezt szereti, ennél boldogabb dolgot nem tud megélni. Körülöttünk mindig gyerekek vannak ma. És az ő létük egy mindenkori természetes lét. Ettől a mi életünk is természetessé vált, vagy válik. Azt gondolom, hogy mi boldogok vagyunk.


Anikó sem gondol még a munkára: csak arra, hogy most ő is ugyanolyan, mint bármelyik kismama: boltba megy, főz, sétál a fiaival – és ha kell, homokvárat épít a Balaton partján.

Marsi Anikó már érzi: az élet nem fenékig tejfel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.