Rákos volt a világ legöregebb disznója

Állatvédők ölték meg titokban a 20 éves sertést

Gazdája nem volt hajlandó elpusztítani, ezért végül az állategészségügyi tisztek lefoglalták a világ egyik legöregebbjének számító sertést és elaltatták, a tulajdonos már csak a végeredménnyel szembesült.

2015.03.11 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tina Phillips (Képünk illusztráció!)

Lefoglalták a brit állategészségügyi hatóság tisztjei a világ egyik legidősebbjének tartott disznót és anélkül, hogy szóltak volna a tulajdonosának, elpusztították - a 20 éves Mr. Pig (Disznó Úr) száján ugyanis rákos daganatot találtak, amit a gazdája nem kezelt, mi több, az állatnak még a fájdalmait sem enyhítette. A 63 éves Bob Skinner mindössze annyit tett, hogy vagy négy héten keresztül rendszeresen tisztogatta a sebet - ez azonban sem a daganatot nem állította meg, sem a disznó szenvedéseit nem csökkentette.

Mr. Pig egy dorseti farmon élt, és gazdája elmondása szerint mindenki nagyon szerette őt, aki csak találkozott vele, még akkor is, ha az állat rettentő büdös volt és csintalan is. A farmon egy panzió is működött, és a vendégek számára az egyik fő attrakciót jelentette Disznó Úr, a vendégek megpaskolhatták az oldalát és az etetése is szenzácinak számított a látogatók számára.

Csakhogy nemrégiben a helyszínre látogató állategészségügyi munkatársnak feltűnt, hogy az állat száján rákos daganat növekszik, felfedezését pedig jelezte az RSPCA központjának. Mint kiderült, Skinner valóban tudott a disznó betegségéről, de nem akarta állatorvoshoz vinni, mert sejtette, hogy altatás lenne a vége, és mint mondta, nem volt felkészülve rá, hogy elveszítse az "egyetlen társát". Emiatt aztán gyógyszerekhez sem jutott hozzá, amelyek esetleg csillapíthatták volna Mr. Pig fájdalmait - adta hírül a Daily Mirror. Ezért döntöttek úgy a hatóság emberei, hogy lefoglalják a disznót és anélkül, hogy szóltak volna a tulajdonosnak, elaltatták a súlyosan beteg állatot.

Ezzel egyidőben eljárást is indítottak Skinner ellen, aki a bíróságon beismerte, hogy megsértette az állatjóléti törvényeket, amikor nem biztosította az állatnak a megfelelő orvosi kezelést és szükségtelen szenvedéseket okozott neki. Most 24 hónapos feltételes szabadlábra bocsátást róttak ki ellene, továbbá 1015 font büntetést kell fizetnie. Ugyanakkor a büntetése kiszabásakor azt is figyelembe vették, hogy előzőleg mindig nagyon jól bánt a kedvenc disznójával, ezért nem tiltották meg, hogy a jövőben újabb állatokat neveljen.

A gyászoló tulajdonos most azt tervezi, hogy amint a boncolásból visszakapja Mr. Pig tetemét, el fogja hamvasztatni és már vásárolt egy fejfát is neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.