Egy életét elhasználta a macska

Elütötték, eltemették, aztán kijött a sírból

Azt mondják, egy macskának kilenc élete van, amiben lehet némi igazság, legalábbis egynél biztos többel gazdálkodhatnak. A Bart nevű kandúr szó szerint a sírból tért vissza.

2015.01.29 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan (Képünk illusztráció)

Elütötte egy autó, eltemették, mégis visszatért a halálból Bart, a másfél éves kandúr - igaz, beletelik még egy kis időbe, mire újra normális életet élhet, és teljesnek már az sem mondható. A floridai Tampában élő Ellis Hutson alig akart hinni a szemének, amikor öt nappal a "halála" után megjelent a kedvenc háziállata, keservesen nyávogva. Bartot január 16-án ütötte el egy autó, és semmilyen életjelet nem mutatott, így a megtört gazdi arra kérte a szomszédot, hogy ásson neki egy sekély sírt és temesse el - ő maga képtelen lett volna rá.

Öt nappal később ő lepődött meg a legjobban, amikor szeretett cirmosa erőtlen nyávogását meghallotta: éhes volt és fájdalmak gyötörték. A szomszédot, Dusty Albrittont sem fogadta szívesen, csak úgy fújt rá, amikor meglátta - és ez érthető is, senki sem örül annak, aki élve eltemeti. Mint kiderült, Bart nem halt bele a gázolásba, csupán annyi sérülést szerzett, hogy képtelen volt megmoccanni utána. Állkapcsa eltörött, megrepedt a szeme és felszakadt az arca, az öt napos temetés után pedig kiszáradt és rettenetesen éhezett.

Hutson egy alapítványtól kért segítséget az állat kórházi ellátásának finanszírozására, amely előreláthatólag összesen több mint 1000 dollár lesz. Kedden került sor egy műtétre, amely során eltávolították Bart sérült szemét, összedrótozták a törött állát és tápszondát ültettek be neki, míg képes lesz újra enni. Az alapítvány vezetője szerint Bartnak mintegy hat hetet kell majd kórházban tölteni, mielőtt hazatérhet. "Dorombol, minden sérülése ellenére" - mondta Sherry Silk igazgató a Tampa Bay Timesnak. "El sem tudom képzelmi, milyen szörnyen érezhette magát. Ő egy igazán csodálatos, türelmes és szeretnivaló macska" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.