Senki nem volt az üzletben a tűz idején

Senki sem érti: titokzatos négyzet alakú tűz jelent meg a kanapén

Egyelőre csak találgatások vannak annak a tűznek az okáról, ami egy kora reggeli órában jelent meg egy még zárva lévő ingatlanügynökség egyik kanapéján: nemcsak a meggyulladása rejtély, hanem az alakja is.

2014.12.18 08:07ma.hu
Fotó: Ragini Patel

Rejtélyes, ámde teljesen szabályos négyzet alakú tűz keletkezett egy brit ingatlanközvetítő ügynökség irodájának kanapéján, amit egy járókelő vett észre. Ragini Patel vasárnap reggel 9 óra előtt sétált London Sainsbury negyedében, amikor a Fulham Roadon álló Lettings társaság üvegfalán benézve azt látta, hogy egy négyzet alakú tűzfolt terjed a bútoron. A nő azonnal felhívta a tűzoltókat, akik kénytelenek voltak betörni az ügynökség irodájának ajtaját, hogy megállítsák a szerencsére lassan terjedő tüzet.

A nő figyelmét a szomszédjában élő fiatal fiú hívta fel a tűzre, ezután vette jobban szemügyre, hogy mi is történik bent. Az ügynökség munkatársai hálásak mindkettejüknek, de egyelőre sem ők, sem a tűzoltóság emberei nem tudják, hogyan keletkezhetett a tűz. Abban, hogy nem történt nagyobb tragédia, nagy szerepe volt annak, hogy a kanapét tűzálló anyag borította, így a lángok nem harapództak el, csak lassan pislákoltak. A gyanú szerint okozhatta akár egy lézerpont vagy egy kocka alakú nagyító, esetleg a nap is besüthetett az ablakon épp olyan szögben, hogy így gyújtott tüzet, de ezek csak találgatások és korántsem biztos, hogy bármelyik verzió is igaz.

"A rendőrség sem tudta kitalálni az okát" - tette hozzá Clyde Johnson, az ingatlanügynökség egyik dolgozója. A tűzoltóság szóvivője mindazonáltal megdicsérte Patel helyes hozzáállását és mindenkit arra biztat, hogy ők is cselekedjenek így, ha hasonlót látnak: hívják azonnal a tűzoltókat - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.