Nem mozdul a kórház elől

Két éve vár halott gazdájára a kutya

Két éve hűségesen visszajár a kórház recepciója elé az a kutya, akinek gazdája ott halt meg, és hiába próbálták már a kórházi dolgozók új helyre költöztetni, az eb újra meg újra visszaszökik.

2014.11.27 10:09ma.hu
Fotó: Vesti Novoszibirszk

Csaknem két éve ül kitartóan a kórház recepcióján és várja a gazdáját a hűséges eb, Mása, pedig hiába, mert az idős tulajdonos nem sokkal a kórházba vonulása után meghalt. A keverék kutya minden reggel óramű pontossággal jelenik meg a szibériai Novoszibirszk kórházának bejáratánál, a nővérek pedig már egészen megszokták a jelenlétét. "Amikor a gazdája még életben volt, Mása volt az egyetlen, aki látogatta. Régebben minden este hazafutott, hogy őrizze a gazdája holmiját, másnap reggel pedig visszatért a kórházhoz, hogy ott virrasszon" - mesélték a nővérek.

Most a kórház személyzete gondozza és eteti a kutyát, de szeretnék, ha a megtört szívű Mása végre új otthonra lelhetne. "Nézzék meg a szemét, milyen szomorú - ezek nem a szokásos csillogó szemek, amilyenek egy boldog kutyáé. Az állatokon gyakorlatilag ugyanazt látjuk, mint az embereknél" - mondta Dr. Vlagyimir Bespalov az egyik szibériai lapnak. Próbáltak gyógyszert is adni a kutyának, ami enyhítheti a gyászát, de kedélye nem változott semmitől, és a korábbi próbálkozások is sikertelennek bizonyultak, amelyek arra irányultak, hogy átköltöztessék valahová a kutyát - ő újra meg újra visszatért a kórházba.

"Még mindig abban reménykedünk, hogy Mása találhat egy új tulajdonost, akit elfogad. Egy napon - és mi nagyon várjuk ezt a napot - a mi Másánk talán újra bízni tud valakiben" - mondta az orvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.