Reptéri tévelyedés

"El volt foglalva az iPadjével, nem figyelte, merre megy"

Kiürítették szombaton a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező figyelmetlen férfi miatt. Az incidens miatt több járat indulását el kellett halasztani.

2014.09.27 14:28mindennapi.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/pakorn

Az ausztrál repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint egy ismeretlen férfi az ellenőrző kapukat megkerülve hatolt be a legnagyobb helyi légitársaság, a Quantas belföldi járatait kiszolgáló terminálra. A biztonsági kockázat miatt azonnal elrendelték az ott tartózkodó több száz személy evakuálását - olvasható a Yahoo News hírében.

Kiderült, hogy a férfi nem terrorista, és nem alattomos szándékkal játszotta ki a biztonsági kapukat. Egyszerűen figyelmetlen volt, annyira az iPadjébe feledkezett, hogy észre sem vette, átvizsgálás nélkül lépett be a terminálra.

"El volt foglalva az iPadjével, nem figyelt, merre megy" - közölte a Quantas képviselője.

A kiterelt utasok egy órán belül újra visszamehettek a terminálra, természetesen ismételt biztonsági átvizsgálás után.

Ausztráliában emelt szintű terrorfenyegetettségi készültség van érvényben, a héten terrorellenes akciókat hajtottak végre Sydneyben és Brisbane-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.