Betörte az autó szélvédőjét a nő

"Nem érdekel, ha letartóztatnak, akkor is megmentem ezt a kisbabát!"

Hiába figyelmeztették a biztonsági őrök és hiába fenyegették, a nő felkapott egy vas autóabroncsot és azzal törte be az autó szélvédőjét, miután felfedezte, hogy egy kisbaba ül benn.

2014.09.23 22:00ma.hu

"Nem érdekel, ha letartóztatnak, akkor is meg fogom menteni ezt a kisbabát!" - jelentette ki a nő, majd felkapott egy vas autóabroncsot és egy határozott mozdulattal bezúzta a kocsi szélvédőjét. Az autó a texasi San Antonio egyik bevásárlóközpontjának parkolójában állt, és bár a Napnak már nincs akkora ereje, mint a legnagyobb nyári meleg napokon, de a zárt autót így is túlságosan forróra fűtötte fel. "A baba már vörös volt és nyugtalan" - mondta Angela Radtke, aki nem akart még egy halott babáról hallani a hírekben. Amikor a törött ablakon keresztül benyúlt a kisfiúért - akinek korát nem hozták nyilvánosságra -, a karját is összevagdosta az üveggel, de az sem érdekelte.

Pedig az áruház biztonsági őre meglehetősen fenyegető stílusban lépett fel ellene, és megpróbálta meggyőzni, hogy várja meg, míg megérkezik a rendőrség, vagy amíg előkerítik a kocsi tulajdonoság. Angela azonban azt mondta, vállalja a felelősséget, és ha kell, börtönbe is vonul, de akkor sem hagyja, hogy a Naptól felforrósodott autóban a gyermek esetleg visszafordíthatatlan károkat szenvedjen el.

Fotó: KENS5

A kidsandcars.com című weboldal nyilvántartása szerint csak ebben az évben 26 gyermek vesztette életét, mert szüleik a forró autóban hagyták őket. A rendőrség azt mondta, a baba körülbelül 40 percet tölthetett az autóban, miközben apja és a 12 éves nővére élelmiszereket vásárolgatott a szupermarketben. A kisfiút a közeli kórházba szállították, ahol kiszáradás miatt szorult kezelésre, de túlélte a veszélyes kalandot. Az apát viszont letartóztatták és kisgyermek veszélyeztetése vádjával eljárást indítottak ellene.

A kisfiút, akinek az édesanyjáról nincs hír, jelenleg a gyermekvédelmi szakszolgálat gondjai alá helyezték, amíg az ügyet alaposan kivizsgálják, Radtkét pedig a rendőrség hazaengedte a kihallgatás után. A törvény értelmében nem indítottak ellene eljárást a rongálás miatt, mert a texasi törvények védik azokat, akik másoknak vészhelyzetben segítenek - emlékeztetett a NY Daily News című hírhonlap. "Úgy éreztem, megéri a kockázatot" - jegyezte meg a hős megmentő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.