Már csak a gépek tartották életben

"Végre békére lelt" - belehalt a brutális verésbe az 5 hónapos csecsemő

Agyhalott volt már akkor is, amikor bekerült a kórházba, az orvosok mégis öt napig gépekkel tartották életben a csecsemőt, akit anyja barátja vert össze, míg kómába nem esett.

2014.09.16 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Bár már agyhalottként került a kórházba, az orvosok talán valami csodára várva létfenntartó gépekre tették az öthónapos Andres babát, akit édesanyja élettársa vert meg brutálisan. A floridai csecsemőre az anyjamár sérülten talált rá, miután egy időre egyedül hagyta őt a 27 éves Anton James Sawyerrel. Sascha Marie Garcia azonnal kórházba vitte a gyermeket, de a Miami Gyermekkórház orvosai nem sokat tudtak tenni érte, mindössze kimondták, hogy a kisfiú agyhalott.

A bántalmazó eleinte megpróbálta azt beadni a rendőröknek, hogy Andres kiesett a kiságyból, de a sérülései egyértelműen árulkodtak arról, hogy valójában mi történt. Az orvosok elmondása szerint nemcsak súlyos agysérülést szenvedett, de zúzódások keletkeztek a tüdején, bevérzett a szeme és ütésnyomokat találtak a fenekén is. Sawyert eredetileg gyermekbántalmazással vádolta a rendőrség, ez most gyilkosságra módosult, hogy a baba meghalt.

A gépeket öt nap után állították le, miközben a kisfiú mellett ott ült a biológiai apa, a 32 éves Adolfo Bravo. "Borzalmas napok voltak ezek a számomra is, látva a fiamat ilyen állapotban. De bizonyos szempontból megkönnyebbültem ma, hogy békére lelt" - mondta a szombat éjszakai virrasztáson, ahol számos más családtag is megjelent, hogy végső búcsút vegyen a rövid életet kapott kisfiútól.

Az anya felelősségéről nem szólnak az amerikai lapok beszámolói, így nem tudni, hogy vele szemben is indított-e eljárást a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.