Sikerült visszavarrni a férfi kezét

Fűrészgépbe markolt, mikor megbotlott

Az ujjai és a tenyerének egy része is majdnem odalett egy fiatal, fűrészüzemben dolgozó férfinak, ám többszörösen is szerencséje volt, így most már biztosra lehet venni, hogy sikerült megmenteni a kézfejét.

2014.05.28 07:29ma.hu

Sikeresen visszavarrták a levágott ujjait és a tenyere hiányzó részét is annak a férfinak, aki két héttel ezelőtt sérült meg egy munkahelyi balesetben. A 29 éves osztrák férfi egy fűrésztelepen dolgozott, és amikor megbotlott, estében egy fűrészoszlopba akart megkapaszkodni. A gép egy pillanat alatt levitte az ujjait és a tenyere felét, ám munkatársai gyors reagálásának és az orvosok bravúros - és kitartó - közreműködésének köszönhetően nemcsak visszavarrni sikerült a végtagja darabjait, de most már az is biztosan kijelenthető, hogy apránként újra működőképessé válik a bal keze.

A férfit a munkatársai olyan gyorsan kórházba vitték - a klagenfurti kórház volt a legközelebb -, hogy mindössze 45 perc telt el a baleset és a műtét kezdete között, így a szövetek még nem kezdtek elhalni. Az orvosoknak mindazonáltal nem volt könnyű dolguk, a fél centi vastag körfűrészlap így is súlyos károkat okozott, de végül a két teljes műtéti csapat, köztük három sebész egy maratoni, 17 órás műtét során visszavarrt az ujjait. A férfi állítólag az altatásból felébredve ránézett a kezére és "sírt az örömtől".

A munkás most gyógytornára és fizikoterápiára jár, hogy a kezét újra megtanulja mozgatni. Arra vonatkozóan azonban, hogy funkcionálisan mennyit sérültek a mozgatóidegek, csak akkor lehet biztosat mondani, amint a seb teljesen begyógyult - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.