Na ezért nem jó vezetés közben facebookozni

Kiposztolta a selfie-t, aztán meghalt az autós

Tragikus véget ért egy fiatal nő élete: az egyik pillanatban még boldogan posztolta ki a Facebookra a saját magáról készített fotót, a következőben pedig belerohant egy kukásautóba és kigyulladt az autója.

2014.04.28 17:29ma.hu
Fotó: Facebook

A fenti képen egy fiatal nő képe látható, amit saját magáról készített és szó szerint pillanatokkal azelőtt posztolta ki az okostelefonjával a Facebookon, azzal a megjegyzéssel, hogy mennyire boldog, mielőtt egy tragikus balesetben életét vesztette. A 32 éves Courtney Sanford utolsó bejegyzése az idővonalon reggel 8:33-kor keletkezett, a rendőrséget pedig 8:34-kor hívta fel egy szemtanú, aki látta a frontális ütközést. A nő Észak-Karolinában haladt végig a 85-ös számú úton, és ahogy a közösségi oldalon látható, menet közben folyamatosan facebookozott. A rendőrség szerint nem utalt semmi arra, hogy alkoholos vagy kábítószeres befolyás alatt állt volna, így a tragédia okaként egyedül a figyelmetlenséget lehet megjelölni.

A tanúk elmondása és a helyszínelők szerint a nő pillanatokkal az utolsó bejegyzése után átsodródott a két irány közt húzódó sávelválasztó részen és frontálisan ütközött egy épp arra közlekedő szemétszállító teherautóval. A jármű nekicsapódott egy fának, de a sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Nem úgy a nő: neki azonnal kigyulladt a kocsija, bár a helyi beszámolókból nem derül ki, hogy ha sikerült volna időben kimenteni az autóból, akkor lett-e volna még esélye az életben maradásra, avagy az ütközés pillanatában azonnal meghalt.

Sanford a halála előtti másodpercekben még annyit írt a barátainak, utalva a mostanában divatos Pharrell Williams-slágerre, hogy "a Happy című dal engem tényleg boldoggá tesz". Chris Weisner autópálya-rendőr az eset után a WGHP televíziócsatornának szomorúan jegyezte meg, hogy ez a baleset tragikus példája annak, hogy mi történik, ha az autóvezetők egyszerre írnak és vezetnek. "Csupán másodpercek kérdése volt, hogy az élete véget ért - azért, hogy értesítse néhány barátját, hogy boldog. Ez tényleg nem éri meg. A legszomorúbb, hogy ez egy kegyetlen emlékeztető mindenki számára... hogy oda kell figyelned, amikor az autót vezeted" - magyarázta a rendőr.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.