"Félek az elmúlástól"

Saját temetésüket tervezgetik a norvég celebek

A halál elfogadhatóságát szeretnék közelebb hozni az emberekhez azok a hírességek, akik az egyik norvég tévécsatornán egy showműsorban megtervezik a saját temetésüket, a legapróbb részletekre is kitérve.

2014.04.28 12:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Norvég hírességek saját temetésüket tervezik az NRK norvég tévécsatorna új műsorában, amely élénk vitákat vált ki a skandináv országban. A Kisten (Koporsó) című program célja, hogy a halál gondolatával megbékéltesse a nézőket - mondta el a műsor egyik készítője.

Az első adásban Bjarne Brondbo rockzenészt mutatták be, amint koporsóját díszítette: többek közt önarcképét is rátette. "A feleségem szerint úgy vélem, halhatatlan vagyok" - magyarázta a 49 éves Brondbo. A zenész valójában fél az elmúlástól: "Ha netán létezik mennyország és pokol, megeshet, hogy a sok buta döntésem miatt végül a pokolra kerülök".

Nils Gelting Andresen projektvezető szerint a halál még mindig tabunak számít. A félórás adásban ezért hat norvég híresség meséli el a nagy nyilvánosság előtt, miféle zenét szeretnének a temetésükre és milyennek képzelik el a gyászszertartást. A további epizódokban Jarle Andhoy világutazót és Fam Irvoll divattervezőt láthatják a norvég tévénézők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.