Nem minden részlet publikus

Megvághatja a bíró Justin Bieber letartóztatását

Bár a rajongók szívesen megnéznék, hogyan is zajlott kedvencük letartóztatása, a bíró előbb látni akarja a videót, és ha szükséges, kivágatja belőle azokat a részeket, amelyek sértik Justin Bieber személyiségi jogait.

2014.02.21 09:29ma.hu
Fotó: MTI

Vizsgálja a dél-floridai bíróság azt a videót, amelyet a rendőrség készített röviddel Justin Bieber január 23-i letartóztatása után, amikor Miami Beachen száguldozva csípték őt el. A tinisztár őrizetbe vételének minden mozzanatát rögzítették - ahogy azt általában szokás -, a rajongók viszont kíváncsiak lennének a felvételekre. A legnagyobb hírügynökségek azzal érvelnek, hogy a bíróságnak semmiféle jogi alapja nincs a videó visszatartására, a bíró azonban szeretné átnézni a mintegy 10 órányi anyagot, amit a 19 éves tinisztárról készítettek.

A felvételek között valóban több olyan részlet is van, ami személyiségi jogi aggályokat vethet fel, így például William Alffred bíró nagy valószínűséggel ki fogja vágatni azt a részt, amikor Bieber egy pohárba vizel. A fiatal előadót egy barátjával, Amir Khalil Sharieff-fel együtt vették őrizetbe, amikor illegális gyorsulási versenyt rendeztek, Justint ezen kívül a lejárt jogosítványa és a rendőri intézkedéssel szemben tanúsított ellenállása miatt is eljárás alá vonták.

A tárgyalására március 4-én kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.