Három szikla szakadt le a hegyről

Lélegzetelállító felvétel: 60 másodperc alatt 300 év vált rommá

Három hatalmas kőtömb lazult meg és gördült végig az olaszországi Tramin város hegyoldalában, letarolva mindent, ami az útjukba került, többek közt egy 300 éves épület oldalszárnyát is.

2014.01.29 14:29ma.hu
Fotó: YouTube

Elborzasztó, de egyben csodálatos is az a látvány, amit az észak-olasz Tramin városa mellett rögzített egy távirányítású repülő kamera: a drón egy január 21-i sziklaomlás következményeit vette fel és mutatja be. A szőlőültetvényeiről és boráról híres vidék fölött magasodó meredek sziklafalból három nagy és több kisebb kő vált le, és alig 60 másodperc alatt mérhetetlen pusztítást végeztek: ami az útjukba került, azt a földbe, sőt, helyenként még mélyebbre döngölték. A természet bosszújának egy 300 éves udvarház, pontosabban annak az egyik szárnya is áldozatul esett, miközben az épület másik oldala csak egy hajszállal menekült meg a teljes letarolástól - de az azt fenyegető szikladarab még mindig ott áll a ház mögött.

A Freisingerhof nevű ingatlan tulajdonosa a katolikus egyház szervita rendje, az igazgatója Báró Philipp von Hohenbühel. Ő mondta el, hogy az épületben és a környező birtokon milliós értékű kár keletkezett, de öröm az ürömben, hogy személyi sérülés nem történt. Ennek ellenére a geológusok jobbnak láttak mindenkit kitelepíteni, mert attól tartanak, hogy további sziklaomlások várhatók a meglazult szerkezet miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.