Milliós összegben

Adócsalásért ítélték el az olasz popsztárt

Milliós adócsalásért ítélték el Tiziano Ferro olasz énekest, akinek az ügyében hozott elsőfokú határozatot egy felsőbb fórum is jóváhagyta. A világsztár legalább hárommillió eurót csalt el.

2014.01.26 18:09MTI

Hétvégi olasz sajtójelentések szerint a 33 éves, külföldön is ismert énekes-dalszerző úgy próbált meg kibújni az adófizetés alól, hogy 2006 és 2008 között színleg külföldre helyezte állandó lakhelyét.

Az adóhatóság szerint a popsztár hárommillió euró (több mint 900 millió forint) adót csalt el azzal, hogy úgy tett, mintha Nagy-Britanniában lakna és adózna. Ferro egyebek közt nagy-britanniai lakás vásárlásával és ottani konditerembérlettel próbálta bizonyítani, hogy életvitelszerűen Angliában tartózkodik.

Az olasz adóellenőrök azonban sziszifuszi munkával, ezernyi adattal, köztük bankszámla-kivonatokkal és újságkivágásokkal bizonyították, hogy az énekes mindvégig szülővárosában, a Rómához közeli Latinában lakott.

A hatóság nem fogadta el a sztár azon védekezését, hogy munkája jellegéből kifolyólag "kényszerült" aránylag sokat hazájában tartózkodni, így az énekesnek be kell fizetnie az elcsalt adót, és az eljárási költségeket is meg kell térítenie.

Tiziano Ferro 2001-ben, elsősorban Perdono című számával vált ismertté külföldön is, azóta öt albumot jelentetett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.