Gyilkossággal vádolják a chatelő férfit

Egy vödör vízbe fojtotta a gyerekét, mert zavarta a skype-olást

Gyilkosság vádjával kell bíróság elé állnia egy brit férfinak, aki arra utasította a vele videós beszélgetést folytató norvég szeretőjét, hogy tegye egy vödör vízbe a síró kislányát, akkor majd elhallgat.

2014.01.03 18:27ma.hu

Egy vödör vízbe rakatta a szeretője egyéves kislányát egy angol férfi, akit zavart, hogy nem tudnak nyugodtan csevegni a Skype-on a síró gyermek miatt. A 35 éves, londoni Ammaz Qureshi épp Norvégiában élő szeretőjével próbált beszélgetni, de ezt meghiúsította a 28 éves nő kislánya, aki egyre hangosabban sírt és ezért félbe kellett szakítani a beszélgetést. A férfi annyira dühös lett, hogy azt mondta az anyának, tegye a gyermeket egy vödör vízbe, ez a büntetés majd elveszi a kedvét a sírástól.

A férfi aannak ellenére folytatott titkos viszonyt az Oslóban élő nővel, hogy akor már hét éve házasságban élt. Londonban találkoztak, amikor a nő a bátyjához érkezett látogatóba 2010 februárjában, és két hónapig Angliában maradt. Hazatérése után a titkos kapcsolatuk tovább folytatódott, közben pedig a férfi egészen elképesztő szintű befolyásra tett szert a nő tettei fölött. Volt, hogy arra kényszerítette a nőt, hogy őrölt chillit etessen a gyerekkel, így ébren tartotta őt.

Fotó: freedigitalphotos.net

Aztán 2010 októberében a gyermek sikoltása szakította félbe a meghitt csevegésüket, ekkor támadt az az ötlete a férfinak, hogy szeretőjével a vödör vízbe nyomatja a kisgyermek fejét. Később a kihallgatás során beismerte, hogy végignézte, amint a nő a víz alá szorította a kicsit, aztán egy pár pillanatra kiemelte onnan, de másodszor is újra benyomta a fejét. A kislány ekkor elájult, az anya pedig a mentőket hívta, de a gyermek másnapra meghalt.

A férfit 2012 decemberében adta ki a brit hatóság Norvégiának, azóta egy oslói börtönben várta a most megkezdődött bírósági szakaszt. A férfi tagadja a gyilkosság vádját, mondván, nem is érti, hogyan vádolhatják egy olyan országban ezzel a bűncselekménnyel, ahol egészen a tavalyi kiadatásáig még soha nem járt. Az anya szintén azt mondta, hogy nem tervelte ki előre a gyilkosságot, de azt elismerte, hogy rendszeresen bántalmazta a kislányt. A bíróság még ezen a télen megindítja ellene a tárgyalást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.