Spanyol sorozatban játszik Goztola Krisztina

A magyar szépség, aki túlélte a spanyol inkvizíciót is

Spanyol sorozatban kapott szerepet Goztola Krisztina. Az Alatriste című sorozat új részeit 2014-től láthatja a spanyol közönség, de remélhetőleg hazánkba is hamarosan eljut a széria.

2014.01.03 15:38ma.hu

A hamarosan útjára induló új spanyol-magyar koprodukcióban készült kalandsorozat forgatása az etyeki Korda Filmstúdióban zajlott, ahol többek közt a népszerű Borgiák is készült. Goztola Krisztina egy elbűvölő szépségű nemesi származású lányt alakít, akit a címszereplő Alatriste kapitány (Aitor Luna) véd meg a rá támadó ellenségtől.

A szereplőválogatás még a nyáron zajlott olasz nyelven. Mediterrán típusú szépséget kerestek, így a nemzetközi koprodukciókban jártas, egzotikus megjelenésű Kriszta (Tűzvonalban, Hacktion Újratöltve) tökéletesnek bizonyult a szerepre. A sorozat A kilencedik kaput is jegyző Arturo Pérez-Reverte bestsellerén alapul; a sikerkönyvből korábban már egészestés filmváltozat is készült Viggo Mortensen főszereplésével.

Fotó: ma.hu

A forgatáson a Goya-díjas Enrique Urbizu rendező mellett számos neves spanyol színész, forgatókönyvíró és maga a sikerkönyv szerzője, Pérez-Reverte is közreműködött, de a magyar színészeknek sem lesz híján a sorozat: felbukkan többek közt Tompa Eszter, Fenyő Iván, Kamarás Iván, Kaszás Géza és Szabó Győző is.

És hogy miről szól a már előre kasszasikerként elkönyvelt sorozat? A 17. században játszódó kalandos történet a mesteri kardforgató és dörzsölt zsoldos, Diego Alatriste (vagy ahogy emlegetik: a "Kapitány") nézőpontjából, történelmi hitelességgel meséli el az angol trónörökös és a spanyol infánsnő egybekelésének fordulatos sztoriját.

Többévnyi, sikertelenségbe fulladt tárgyalás után Károly walesi herceg inkognitóban Madridba utazik, hogy elősegítse házasságát Mária Anna spanyol infánsnővel, aki nem mellesleg IV. Fülöp spanyol király testvére. A frigy útjába azonban áthághatatlannak tűnő akadályokat gördít a spanyol inkvizíció, élén magával a rettegett Nagy Inkvizítorral, de a hírhedt és rettegetten befolyásos Richelieu bíboros is hevesen ellenzi a királyi házasságot.

Intrikák és vérfürdők, ármányos összeesküvések, forró románc és aljas hitszegés szegélyezik a királyi palotákban és a koszos, sötét madridi sikátorokban zajló cselekményt, ahol az egyszerű katonából zsoldos kapitánnyá lett Diego Alatriste-nek nemcsak hős kardvívóként és testőrként kell helytállnia, hanem a két nő (a szende és a bajkeverő) csábítása közt őrlődve is meg kell találnia a helyes utat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.