Csoda, hogy mindenki túlélte

Vérfagyasztó képsorok: rosszul sült el a légibemutató

Egy tökéletesen kivitelezett ejtőernyős légibemutatóra készültek a kaszkadőrök, ám helyette a kilenc vakmerő ugró majdnem katasztrófába torkollt mutatványát rögzítették az sisakkamerák.

2013.11.05 16:22ma.hu

A sisakokra erősített kameráknak tökéletesen időzített ugrásokat és látványos légimutatványokat kellett volna rögzíteniük, ehelyett kis híján egy tragédia dokumentuma lett a kilenc ejtőernyős ugrásáról készült felvétel. A terv az volt, hogy a mutatványban részt vevő két gép annyira megközelíti egymást, hogy a kaszkadőrök az egyikből kiugorva a másik tetején egyensúlyozzanak, majd onnan ereszkedtek volna alá, csakhogy a gépek elvétették a manővert, így az alsó repülő beleütközött a fölötte lévőbe és a következő pillanatban hatalmas lángcsóvával kísért robbanás rázta meg a levegőt. Az ejtőernyősök könnyű kis műanyag bábuként repültek szerteszét a 3600 méteres magasságban.

Fotó: NBC

Az ugrók közül ötnek a fején volt kamera, az általuk készített felvételeket az NBC televízió teljes egészében leadta, a sisakkamerák a szörnyűség minden pillanatát rögzítették. Ám nem is maga a látvány az igazi csoda, hanem az, hogy végül mind a kilenc ejtőernyős többé-kevésbé sértetlenül ért földet, csak az alsó Cessna pilótája sérült súlyosabban, miután gépe elveszítette az egyik szárnyát, ő a katapultálás közben szerzett néhány vágást. A felső gép pilótája ugyancsak sértetlenül ért földet. A mutatványt nem először hajtották volna végre, így a baleset okait egyelőre vizsgálják - számolt be az amerikai televíziócsatorna.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.