Vajon ki a felelős?

Az egész osztály elhasalt a német érettségin - Drezdában

Egy drezdai magán-szakközépiskola teljes végzős osztálya megbukott az érettségin németből.

2013.07.19 15:02MTI

Az iskola szóvivője cáfolta a Focus magazin online kiadásának beszámolóját, miszerint az egész évfolyam elhasalt volna a vizsgán. Mint mondta, "akadtak problémák", de csak egy nyolctagú osztály bukott meg. 

A lap szerint a megbukott tanulók az iskola vezetőségét okolják. Szerintük német tanáruknak nem volt engedélye és nem megfelelően készítette fel őket a tudáspróbára, ráadásul az oktatók hiányzása miatt heteken át kimaradt a tanítás. 

Az iskola visszautasította a vádakat, szerintük rendesen lezajlott a tanév és elsősorban a diákok személyes problémái állnak az eset hátterében. A szászországi oktatási intézet drezdai kirendeltségnek információi szerint a diákok újabb lehetőséget kapnak az érettségi letételére.
 
Néhány héttel korábban egy bajor szakközépiskolában is problémák támadtak az érettségi körül. A schweinfurti magánintézmény időközben beszüntette működését, mert 27-ből 25 érettségizője megbukott. 

A bajor hatóságokat egy coburgi iskolavezető ügye is foglalkoztatja, aki jobb jegyeket adott az érettségizőknek, mint ahogy azt a javítási minta előírta volna. Mind a 93 érettségiző német dolgozatát egy ponttal jobbra értékelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.