Elnézést kért a BKV a történtekért

6 hónapos kismamát pofozott fel a villamosvezető

Egy hat hónapos kismamát ütött arcon a 4-es villamos egyik vezetője, közvetlen azután, hogy a nő szabálytalanul a jármű elé lépett és csak a sofőr gyorsaságának köszönhetően úszta meg a gázolást.

2013.06.18 09:26ma.hu

Elnézést kért a BKV a hétfő esti incidensért, amely a 4-es villamos vonalán, a Mechwart ligettől Széna tér végállomás felé haladó járat előtt történt hétfő este 6 óra előtt. Az útszakaszon a gyalogosokra érvényes lámpa piros jelzése ellenére két nő lelépett a járdáról, épp a közeledő villamos elé, a gázolást csak a vezető gyors reakciója és az intenzív vészfékezés akadályozta meg. A vezető azonban a jármű megállásának pillanatában csak azt vette észre, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből és azt hitte, mégsem sikerült elkerülni a tragédiát, ezért ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön róla, történt-e valami komoly baj.

Fotó: MTI

Amikor meglátta, hogy mindkét nő a járdaszigeten áll, előbb veszekedni kezdett velük, majd - a BKV közleménye szerint - az átélt ijedtség hatására hirtelen arcon ütötte az egyik nőt. Ő térdre rogyott, bár utóbb azt mondta, nem az ütés erejétől, hanem az átélt sokktól, és a hasát kezdte fájlalni. Mint kiderült, a terhesség hatodik hónapjában jár, ezért mentőt hívtak hozzá és azonnal kórházba szállították megfigyelésre.

A sofőrt az eset kivizsgálásáig felfüggesztették a munkavégzés alól, a közlekedési vállalat tájékoztatása szerint ugyanakkor azonnal megbánta a tettét, a végállomáson maga kérte az intézkedést, miután kiállt a forgalomból, az illetékesekkel szemben pedig végig együttműködő magatartást tanúsított. A BKV sajnálatát fejezte ki és leszögezték: remélhetőleg hasonló esetek nem fognak előfordulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.