10 éves kislányt ölt meg brutálisan

Nincs több kegyelem: 32,5 év után kivégzik a gyilkost

Több mint 32 évvel ezelőtt, 1980-ban brutálisan meggyilkolt egy 10 éves kislányt, aki aznap reggel az iskolába indult, de már nem ért oda. A gyilkos azóta készül a halálra, amit kiróttak rá.

2013.04.08 15:03ma.hu

Szerdán hajtják végre a most 59 éves Larry Eugene Mann kivégzését, egy több mint 32 évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság után, miután a floridai gyilkos az összes jogorvoslati lehetőséget kimerítette és az utolsó fellebbezését is elutasította az illetékes bíróság. A férfit 1981. március 20-án mondta ki bűnösnek az esküdtszék gyilkosságért és emberrablásért, akkor 7:5 arányban a halálbüntetést javasolták, amit hat nappal később ki is szabtak rá. A kivégzésére azonban csak bő három évtized múlva kerül sor.

Larry Eugene Mann 1980. november 4-én rabolta el a mindössze 10 éves Elisa Nelsont, aki reggel biciklivel indult el az iskolába, de már soha nem ért oda. Az akkoriban Tampában élő nőt délután 3-kor hívta fel a férje, hogy Elisa eltűnt, Wanda a saját 2 éves kislányával ment át Wendy Nelsonhoz, a kislány anyjához, hogy vigasztalja őt, míg a keresőcsapatok Elisa nyomába eredtek. Ám hiába szólongatták őt egyre táguló körben egész éjjel, a gyermek nem válaszolt.

Aznap délután a biciklijét egy szakadékban találták meg, a kislány holtteste másnap került elő egy narancsligetben, testén vascső okozta ütések nyomaival és átvágott torokkal. A védőügyvédek szerint Mann nem érdemelte meg a halálbüntetést, mert drogos volt és alkoholista, és utóbb annyira szégyellte a gyilkosságot, amit elkövetett, hogy megpróbálta saját magát is megölni, a gyilkosság után néhány órával többször is megszurkálta a saját kezét. Csakhogy nem ez volt az első bűn a listáján, így amikor néhány héttel később az esküdtszéknek döntenie kellett a bűnösségéről, nem volt kérdés a legsúlyosabb büntetés.

Mann néhány évvel Elisa meggyilkolása előtt már molesztált egy akkor 7 éves kislányt, egy másik esetben pedig Mississippiben követett el nemi erőszakot, amelynek során azt mondta az áldozatának, hogy amennyiben nem teljesíti a szexuális elvárásait, akkor majd megszerzi azokat a szomszéd szobában lévő 18 hónapos kisfiától. A gyilkosság után hozott elsőfokú ítéletet ellen azonban az elkövető ügyvédei fellebbezést adtak be, a floridai legfelsőbb bíróság pedig úgy határozott, hogy új vizsgálatot kell lefolytatni, mert az ügyészek nem nyújtottak be elegendő bizonyítékot többek között arra vonatkozóan, hogy a férfi ridegen, számítóan és előre megfontoltan ölte meg a kislányt. A második tárgyalássorozaton már kétséget kizáróan sikerült az újabb bizonyítékok tükrében elítélni az elkövetőt.

A következő években fellebbezés fellebbezést követett és ezzel Mann újra, meg újra időt nyert, ám az utolsó meghallgatási kérelmét a floridai legfelsőbb bíróság immáron elutasította, a keddi meghallgatásra már nem kerül sor, szerdán halálos méreginjekcióval véget vetnek Mann életének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.