Gyorsan meghalt

Róma fő ördögűzője I. János Pál sorsától félti Ferenc pápát

I. János Pál pápa sorsától félti Ferenc pápát a legfőbb római ördögűző, Gabriele Amorth atya, aki a szabadkőművesektől félti az új egyházfőt.

2013.03.22 03:28MTI

I. János Pál - eredeti nevén Albino Luciani 1978-ban került a katolikus egyház élére, péteri szolgálata azonban csak egy hónapig tartott, hirtelen halála sokak szemében ma is rejtély. "A szabadkőművesek keze mindenhová elér, sajnos még a Vatikánba is" - fogalmazott Amorth az Il Giornale című újságnak nyilatkozva.

A lap szerint a legfőbb ördögűző kezét a szívére téve beszélt arról, hogy Ferenc pápa - csakúgy mint ő - a szegényeket felkaroló egyházat sürget. "Nem szeretném, ha úgy végezné, mint Luciani" - mondta. Szerinte a szabadkőműveseket csak a pénz és a hatalom érdekli. "Kölcsönösen segítik egymást" - hangoztatta.

A 88 éves atya - aki állítólag 70 ezer sikeres ördögűzést hajtott végre - egyébiránt Mario Monti olasz kormányfőt és Giorgio Napolitano köztársasági elnököt is szabadkőművesnek könyveli el. Mint mondta, az összes politikus a szabadkőművesek hatalmának van alávetve, a világot hét-nyolc ember uralja, ők tartják kezükben a pénzt.

I. János Pál mindössze 33 napig volt pápa. 1978. szeptember 28-ról 29-re virradó éjszaka halt meg, a Vatikán nem engedte, hogy a szentatya holttestét felboncolják. Halálával kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Ezek egyike szerint az egyházfőt megmérgezték, mert fel akarta tárni a Vatikáni Bank korrupt mesterkedéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.