20 percig állt a forgalom a fóka miatt

Videó - Mit keresett a fóka az aszfalton?!

Brazíliában bármi megtörténhet, még akár az is, hogy egy fél tonnás oroszlánfóka miatt kell leállítani húsz percre az egyik legforgalmasabb utat. A tengeri lény véletlenül keveredett a városközpontba.

2013.03.20 09:01ma.hu

Hatalmas oroszlánfóka bénította meg a Brazília déli részén fekvő Balneario Camboriu üdülőváros forgalmát, amikor a tengerből kievickélve valahogyan a város forgalmas sugárútjára tévedt. A fél tonnás teremtményt a rendőrök és a tűzoltók segítségével igyekeztek visszaterelni eredeti élőhelyére, közben pedig folyamatosan vízzel locsolták a testét, hogy ki ne száradjon. Az akció összesen másfél óráig tartott - számolt be a The Daily Telegraph című brit lap.



A furcsa eset kapcsán a sajtóban nem hagyták szó nélkül azt a vicces tényt, hogy bár nagy valószínűség szerint ez volt az állat első élménye a nagyvárosi forgalomban, ez nem jelentette azt, hogy ne tartotta volna be a közlekedési szabályokat: annak rendje-módja szerint a zebrán kelt át az út túloldalára.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.