Mélyvénás trombózist kapott

Majdnem belehalt a hiúságába a pocakos utas

Elájult a hosszúra nyúlt repülőút végén a középkorú utas, aki annyira szégyelte a mellette ülő csinos nő előtt a pocakját, hogy inkább meg sem moccant, és nem evett, nem ivott, hogy ne kelljen mosdóba se mennie.

2013.03.13 09:43ma.hu

Ájultan szedték le a repülőgépről az öt órás út végén azt az utast, aki kis híján belehalt a hiúságába. A 40 éves Lu Cheng egy feltűnően dekoratív ifjú hölgy mellett kapott helyet a kínai Fuzhou repülőtérre tartó járaton - a kiindulópontról nem szólnak a helyi sajtóhírek -, és mert szégyellte, hogy egy kissé pocakos, úgy döntött, megpróbálja a lehetőségekhez mérten leplezni a szépséghibáját. A hosszú úton szinte meg sem moccant, és a légiutaskísérők által kínált ételekről és italokról is lemondott, csak hogy ne kelljen felállnia és kimennie a mosdóba.

A több órás mozdulatlanság és a folyadékhiány azonban megbosszulta magát: a leszállást követően hiába szólították fel, hogy hagyja el a gépet, a lábai nem akartak engedelmeskedni, szó szerint nem tudta megmozdítani azokat. Amikor pedig némi segítséggel mégis talpra állították, a következő pillanatban már ájultan esett össze a gépen, mentővel száguldottak vele a legközelebbi kórházba - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az orvosok szerint mélyvénás trombózist kapott, ami gyakori jelenség, ha valaki hosszabb időn keresztül mozdulatlanul ül egy zárt térben, a vérrögök elzárták a keringés útját. "Ez akár halált is okozhat, és Chengnek nagy szerencséje van, hogy túlélte" - tájékoztatott a légitársaság szóvivője. "Semmit nem tett, ami elejét vette volna a katasztrófának, mint például a séta, a lábai kinyújtása vagy a vízivás. Az egészet az okozta, hogy annyira hiú a hasára és a lány túlontúl szép volt, nem akarta, hogy rosszat gondoljon róla" - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.