Leszakadt a mája az ütődés erejétől

Összeütközött az iskolatársával, két óra múlva halott volt a lány

Egyszerű összekoccanásnak tűnt, és a szünetben felügyelő tanárok sem gondoltak semmi rosszra, de az iskolai játék tragédiába torkollt egy 8 éves kislány számára.

2013.02.22 13:29ma.hu

Belehalt az ártatlannak tűnő játékba egy 8 éves kislány egy London közeli városban, két órával azután, hogy az iskolai szünetben futás közben összeütközött egy diáktársával és elesett. A február 14-én történt tragédia okát mostanra erősítette meg a kórbonctani vizsgálat: Freya James halálát az okozta, hogy felhasadt a mája, ami vagy még az ütközéskor, vagy a földre esésekor történt. Ott ugyanis néhány vasúti talpfa hevert dekorációs céllal - olvasható a brit Daily Mail című lapban.

Mivel rosszullétre panaszkodott, a tanárok megkérdezték, beütötte-e a fejét, amire ő nemmel válaszolt, majd bevitték az egyik tanterembe, hogy ellássák a felszíni sérüléseit. Ott azonban egyik pillanatról a másikra nagyon rosszul lett, ekkor értesítették a mentőket. A baleset az 1 óra 15 perces szünetben történt, ám hiába vitték azonnal a közeli kórház sürgősségi osztályára, a gyermek néhány perccel 4 óra előtt meghalt.

Az illetékes szervek azonnali vizsgálatot indítottak a körzet többi iskolájában is, hogy ellenőrizzék, betartják-e a szükséges egészségügyi és biztonsági előírásokat, valamint közleményt adtak ki, hogyan kell kezelni a Freya balesetéhez hasonló, látszólag nem gyanús eseteket, amelyek mégis végzetessé válhatnak. Kívülről ugyanis semmi jele nem volt annak, hogy a kislány hasüregében erős vérzés lépett fel a mája sérülése miatt, és bár egy gyors műtéttel a máját - és az életét - még meg lehetett volna menteni, végső soron a súlyos belső vérzés vezetett a tragédiához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.