Most megint ülve pihenhet egy darabig

Buszt lopott a börtönből kilépve: fáradt volt gyalogolni

Szinte még be sem csukódott mögötte a börtön kapuja, máris nyithatták ki újra, a 18 éves, frissen szabadult fiatal ugyanis egy busz elkötésével kezdte a szabad életet.

2013.02.15 15:29MTI

Túl fáradt volt a gyalogláshoz - ezzel magyarázta az amerikai Georgia államban épphogy szabadon bocsátott 18 éves fiatal az iskolabusz ellopását. Jonathan Collins valamivel korábban azért került a rácsok mögé, mert kábítószerrel követett el bűncselekményt, a lopás viszont egészen mostanáig nem szerepelt a bűnlajstromán.

Hogy mennyi ideje volt előtte pihenni, arról nem szólnak a beszámolók, csak arról, hogy amikor a börtönből kilépve senki nem várta őt, úgy döntött, nem akar egészen hazáig kutyagolni és ekkor vetett szemet az épp ott álló iskolabuszra. Rongálásra sem volt szükség, mert a pótkulcs ott volt a buszban - hiába rejtették el az üzemeltetők, nem elég jól, így gyorsan megtalálta a tolvaj és teljesen szabályosan tudott elhajtani a járművel.

Valamivel később letette a buszt egy iskola mellett, azt gondolván, hogy ott senkinek nem fog szemet szúrni, onnan pedig már nem kellett sokat gyalogolnia hazáig, csakhogy pechjére a vezetőfülkében elhelyezett biztonsági kamera rögzítette az arcát, a rendőrségnek pedig ezután már igazán könnyű dolga volt nemcsak megtalálni a tettest, de rá is bizonyítani a lopást. Most jó esélye van rá, hogy egy darabig ismét nem kell fárasztania a lábait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.