Az ajándékokat készültek ellopni a betörők

Négy ujját vágták le a nászéjszakán

Kis híján odalett négy ujja egy frissen nősült férjnek, aki a nászéjszakán gyanús zajokat hallott a háza földszintjéről. Kiderült, hogy a betörők a nászajándékokra utaztak.

2013.02.11 13:33ma.hu

Már gyógyulófélben van Ye Shipei keze, miután sikeresen visszavarrták a sebészek mind a négy levágott ujját. A kelet-kínai férfi kezét betörők csonkolták, amikor a nászéjszakáját töltő ifjú férj az emeleti hálószobából lement a földszintre, hogy utánanézzen, mi okozza a gyanús zajokat. Mint kiderült, egy négytagú banda épp a nászajándékokat bontogatta.

A 24 éves férj megpróbálta elűzni a betörőket, ám az egyik előrántott egy kést és Ye Shipei jobb kezének négy ujját levágta. "Az ujjakat már visszavarrták, de csak az idő mutathatja meg, meggyógyul-e teljesen" - idézte a rendőrség szóvivőjét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Mint kiderült, Kínában nem ritka az efféle betörés - na nem az ujjlevágással végződő, hanem az, amikor a tolvajok kifejezetten az ifjú házasok otthonába osonnak be az éj leple alatt. A nászajándékok mindig gazdag zsákmányt ígérnek, ráadásul a betörők úgy okoskodnak, hogy a menyasszonyok és a vőlegények ilyenkor túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy a biztonsággal kevésbé törődjenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.