Négy ausztrál nyerte az Empire State versenyt

Függőlegesben az ausztrálok futnak a leggyorsabban

Ausztrálok futottak fel az idén a leggyorsabban az Empire State Building tetejére, mind a férfiaknál, mind a nőknél az ötödik földrész szülöttei győztek, de még a második helyeket is ausztrálok szerezték meg.

2013.02.07 11:29MTI

A New York-i felhőkarcoló 86 emeletének hétszáz fős nemzetközi mezőny "futott neki". Mark Bourne 10 perc 12 másodperc alatt ért fel az 1576 lépcsőn, ő először diadalmaskodott a "függőleges maratonnak" is titulált versenyen. Honfitársnője, Suzy Walsham ugyanakkor már negyedszer, ami rekord: ő a futam legtöbbször győztes női versenyzője. Ideje ebben az évben 12 perc 5 másodperc volt.

A versenyt idén 36. alkalommal rendezték meg. Az eddigi leggyorsabb az ausztrál Paul Crake volt, 2003-ban 9 perc 33 másodperc alatt szaladt fel a felhőkarcoló lépcsőin. Éppen három perccel futott jobb időt, mint az első győztes 1978-ban. Clarke 2006-ban olyan súlyos biciklibalesetet szenvedett, hogy lebénult. A női rekordot 11 perc 23 másodperccel az osztrák Andrea Mayr tartja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.