Nem engedték a halott kisfiú utolsó kérését

Betiltották a fejfát: a focicsapat túl "hitetlen" volt

Betiltották az egyházi személyek egy kilenc éves, agydaganatban elhunyt kisfiú fejfáját, mert azon a gyermek kedvenc focicsapatának logója volt látható.

2012.11.16 17:29ma.hu

A német labdarúgócsapat, a Dortmund volt a kedvence annak a 9 éves kisfiúnak, akiről jó ideje tudni lehetett már, hogy agydaganata gyógyíthatatlan, így halála csak idő kérdése volt. Amikor bekövetkezett a szívfacsaró vég, a szülők emlékül egy olyan fejfát terveztettek gyermekük sírjára, amelyen a fenti csapat logója látható, no meg a csapat szlogenje: "Real Love" (Őszinte szeretet).

Csakhogy a templom vezetői megtiltották a fejfa kihelyezését, arra hivatkozva, hogy ez túl "hitetlen", nem felel meg a katolikus temetőben megszokott feliratoknak és képeknek, és mivel nem kapcsolódik a keresztény hithez, nem adhatnak engedélyt a felállítására - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Jean Pascal szülei most a közösségi oldalakon próbálnak érvényt szerezni gyermekük utolsó kívánságának, a Facebookon már több mint 100 ezer támogatót sikerült összegyűjteniük. "Nem akarunk sokat. Csak egy kis rugalmasságot a szabályokban egy fiúért, akinek a nagyon rövid életét a labdarúgás tette sokkal boldogabbá" - magyarázta egy családtag.

A katolikus egyház azonban egyelőre kérlelhetetlennek tűnik, kérdés, az internetes közösség jóvoltából változik-e az álláspontjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.