Fizetős lett a kőbánya a tóparton

Ugrik a kőkacsázó világbajnokság?

15 év után veszélybe került a kőkacsázó világbajnokság, amelynek egy skót szigeten fekvő kőbánya ad helyszínt, mivel a tulajdonos most első ízben pénzt kérne a területhasználatért.

2012.09.21 09:29ma.hu

A szervezők és a helyszín tulajdonosának vitája miatt veszélybe került a 15 éve rendszeresen megrendezett kőkacsázó világbajnokság: a használaton kívüli kőbánya birtokosa idén először helypénzt szeretne kapni a területhasználat fejében. A versenynek, melynek lényege, hogy egy lapos követ úgy kell elhajítani, hogy az minél többet pattanjon a víz felszínén, egy skóciai sziget adott helyszínt az elmúlt másfél évtizedben.

Jonathan Feigenbaum azonban idén úgy döntött, nem engedi be az easdale-i területre ingyen a verseny résztvevőit és nézőit, ezer fontot - 340 ezer forintot - kér a területért, továbbá jelezte a szervezőknek, hogy általános felelősségbiztosítást is kellene kötniük az eseményre, hisz a kavicsoktól bárki könnyen megsérülhet, aki jelen van az eseményen. Mivel azonban a bajnokság lebonyolítói sem a magánterület használatára, sem a biztonsági intézkedésekre nem akarnak pénzt szánni, Feigenbaum nyílt levélben volt kénytelen tájékoztatni a környékbelieket a verseny lefújásáról.

"Amennyiben az esemény mégis lezajlana és jogosulatlanul használják akár a földet, akár bármilyen eszközt, akkor a felelősöknek szembe kell nézniük a jogi következményekkel" - fogalmazott a férfi. Donald Melville, az egyik szervező ugyanakkor csalódottságát fejezte ki, mondván, 15 éve mindig hozzájárult a földtulajdonos a verseny megrendezéséhez, és elég kellemetlenül érintette őket, hogy akkor gördít akadályokat az idei rendezés elé, amikor már az előkészületek "megfelelően és szakszerűen" haladnak a megszokott mederben.

"Megfelelő egészségügyi és biztonsági intézkedéseket tettünk és gondoskodtunk az előírások betartásáról" - fogalmazott a Daily Telegraph című brit lapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.