Nem tudott róla, hogy a közvilágítást is behajtják

Sajátja mellett az utcai villanyszámlát is fizette 25 éven át

Negyedszázadon át fizette két utcai lámpa villanyszámláját is egy nő az Egyesült Államokban anélkül, hogy tudott volna róla.

2012.08.16 11:33MTI

Összesen 5800 dollárt - 1,3 millió forintot - fizettetett meg a connecticuti villamosművek Grace Edwardsszal, akinek nem tűnt fel számláin a havonta összesen 19 dolláros tétel, amely a "9500 lumen (fényáram egységű) és a 6300 lumen HP Sodium (nátriumgőzös lámpák)" feliratú sorok végén szerepelt.

Nemrégiben azonban a nő elkezdte árulni házát, és egy potenciális vevő alaposan átnézte a villanyszámlát, majd pedig rákérdezett a közvilágítási díj okára. Mint kiderült, a háznak még a 25 évvel korábbi tulajdonosa hajdanán beleegyezett, hogy fizessen a portája előtt lévő két utcai lámpa fényéért.

Az elektromos művek immár törölte a számlatételt, ám eleinte arra nem volt hajlandó, hogy visszafizesse a közfényért beszedett összeget. A nő a fogyasztóvédelemhez fordult segítségért, mire az áramszolgáltató készségesen fizetett és még bocsánatot is kért. A befizetett összegnek csaknem a kétszeresét - 10 500 dollárt - utalta át az asszonynak, mert kamatokkal is jutalmazta a nő "hitelezését".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.