Nem akartak halasztani a kánikula miatt

Jégkáddal hűtötték a vizsgázókat

Óriási jeges tálakat vonszoltak egy kínai iskolába, ahol nem volt lehetőség klímát felszerelni, viszont a kánikula miatt nem akarták elhalasztani a vizsgákat. Az ötlet bevált.

2012.07.05 17:29ma.hu

Nemcsak hazánkban, de a Föld tőlünk igencsak távol eső felén is tombol a kánikula, és az emberek ott is nehezen viselik mind fizikailag, mind szellemileg a hőséget. Az egyik kelet-kínai általános iskolában azonban nem halogathatták tovább a vizsgákat, még akkor sem, ha tudták, hogy a diákok nyilvánvalóan rosszabbul teljesítenek a nagy hőségben, mint egyébként.

Kreatív módon végül nem a pontozási rendszert változtatták meg, belekalkulálva a gyengébb eredményeket, hanem a hűtést oldották meg meglehetősen rendhagyó módon. Mivel az iskolának sem pénze, sem ideje nem volt arra, hogy nagy hirtelenjében klímával szereljék fel az osztálytermeket, a tantestület sokkal egyszerűbb ötlettel oldotta meg a kérdést.

A terembe, ahol a vizsga folyt, hatalmas tálakat hurcoltak, amit jó alaposan telepakoltak jéggel - így a már-már trópusi időjárási viszonyok közepette is kifejezetten kellemes hőmérsékletet biztosítottak. "35 fokos hőség volt a tantermekben, a gyerekek pedig nagyon gyorsan elkezdtek volna kókadozni - épp akkor, amikor pedig a legnagyobb szükségük lett volna a frissességre" - magyarázta az elmés ötletet az egyik tanár. Arra nem tért ki a hírről beszámoló austriantimes.at, hogy a jeget hogyan juttatták el az iskolába.

Fotó: europics.at


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.