Pancser tűzoltók miatt kapott agyrázkódást a maci

Pandát mentettek - kis híján épp abba pusztult bele

Hajszál híján majdnem elpusztult egy pandamedve, mert miközben ő a fa tetején kuksolt, a megmentésére érkező tűzoltók kevésbé voltak magaslaton, már ami a helyzetet illeti.

2012.05.15 09:29ma.hu

Nem álltak a helyzet magaslatán azok a tűzoltók, akik egy állatkerti ketrecéből megszökött panda megmentésére érkeztek Németországban. A drezdai állatkert vörös pandája lépett meg, majd az ismeretlen környezetben egy 13 méter magas fán talált menedéket. Gondozói a helyi lánglovagoktól kértek segítséget, ők pedig két csapattal is a helyszínre vonultak a hatékonyabb mentés érdekében.

Az összhang viszont kissé hiányzott közöttük, mivel az egyik egység azon nyomban elkezdte vizestömlőből locsolni a riadt állatot, jóval azelőtt, hogy a másik csapat felfújta a vastag matracot, amely tompította volna a fáról lezuhanó maci esését. A puszta földön landoló panda rémisztő puffanására több látogató is összerezzent.

A medve a hatalmas ütéstől elájult, és bár túlélte, most agyrázkódás miatt szorul kezelésre. Külsőleg egyébként néhány apró karcolással úszta meg a balesetet, azokat is a faágak okozták az esése közben, ám idegileg sokkal jobban megviselte őt a mentési akció. Az egyik, közelben álló látogató szerint lehet, hogy a pandák a vadonban a kihalás szélén állnak, de az ottani körülmények kevésbé veszélyesek, mint amikor a tűzoltók védik az életüket.

Ugyanakkor a szakemberek szerint ha a mackó felépül a sérüléseiből, aligha kap kedvet egy újabb szökésre - még a végén megint megmentenék...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.