Megint meghalt az ország karácsonyfája

Sokkot kapott az átültetéstől: nem élte túl a kitüntetést

Egy évvel elődje elpusztulása után ki kellett ásni a földből a tavaly elültetett fekete lucfenyőt, amit a Fehér Ház tőszomszédságában díszítettek fel karácsonykor.

2012.05.07 07:29ma.hu / MTI

Ha tudatában lennének a fák annak a kitüntetésnek, hogy egyiket vagy másikat választották ki Amerika nemzeti karácsonyfájának, bizonyára büszke is lenne a kiválasztott, ám egyik példány sem álmodozna a növekedés közben arról, hogy ez az életébe kerül. A tavaly legszebbnek és legnagyobbnak kikiáltott coloradói kék luc fajtájú fa sem erre számított cserje-korában, ám tündöklése csupán egy ünnepre szólt.

Elődjét egy hatalmas vihar törte ketté, ezért kellett hosszú évek után új fa után nézni, a tavaly pompázó példány azonban a szakértők megfogalmazása szerint sokkot kapott az átültetés során és nem tudta kiheverni: a hétvégén hivatalosan is bejelentették pusztulását, a csupasszá vált, élettelen maradványokat a parkszolgálat emberei már el is távolították a helyéről - jelentette a washingtoni Fehér Ház melletti parkot is felügyelő szakszolgálat.

A nemzet karácsonyfáján minden évben december elején kapcsolják fel a fényeket, a nagyszabású ceremóniát popkoncertek és az elnök díszbeszéde teszi teljessé. A Nemzeti Parkszolgálat bejelentése szerint a kudarccal végződött átültetés után idén újra egy coloradói kék luc kerül a Fehér Ház tőszomszédságába, az áttelepítésre októberben kerülhet sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.