Normálisnál négyszer nehezebb

Négy macska egy testben

Emberi súlyra átszámítva 273 kilós egy brit macska: valójában "csak" 18 kilót nyom, de ennyivel is négyszer súlyosabb egy normális macskánál.

2012.04.28 12:24MTI

Nyolcvanhét éves gazdasszonya már nem bírja el, ezért állatorvosok fogyókúrára fogták a kövér kandúrt, amely az emberhez hasonló egészségügyi kockázatokkal él hája miatt: súlya túlterheli szívét, mivel cipelnie kell zsírpárnáit. Emiatt elég lusta, nem érdekli az a plüssegér sem, amellyel az állatorvosok ajándékozták meg játék gyanánt. A kandúr hamar kifullad és elfárad. A klinika orvosai elsősorban étrendjének megváltoztatásával tervezik lefogyasztani.

Guinness-rekorder macska utoljára egy ausztrál kandúr volt, az 21 kiló 30 dekát nyomott. Már kimúlt, és a Guinness Világrekordok szerkesztősége törölte a "macskakövérségi kategóriát", nehogy sokan agyonhizlalják macskájukat - emlékeztetett a brit Metro újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.