Lufi szállt a minisztérium oldalára

Ötéves ovis kapott köszönőlevelet a minisztertől

Ártatlan gyerekjátéknak indult, de az oktatási miniszter komolyan vette és válaszolt egy öt éves gyermek levelére, melyben a kisfiú ákom-bákom betűkkel írta le, hogy mennyire szereti a Star Wars sorozatot.

2012.04.19 11:29ma.hu

Alaposan sikerült meglepnie egy alig több mint öt éves kisfiút a brit oktatási miniszternek, de még jobban a gyermek szüleit. Pedig mindössze annyi történt, hogy Michael Gove választ küldött egy levélre, aminek valójában nem is ő volt a címzettje, sőt, lényegében nem volt címzett. A levelet ugyanis Eddie Nicholls egy óvodai foglalkozás keretében "írta", ákom-bákom betűkkel odavetve, hogy mennyire szereti a Star Wars-filmeket, majd egy héliummal töltött lufival bocsátotta útnak.

A különleges küldemény több tucat társával együtt indult el, míg végül a szelek furfangos játéka nyomán épp Michael Gove irodája mellett landolt a fűben. Az oktatási miniszter annyira megörült a szokatlan küldemény láttán, hogy billentyűzetet ragadott és hosszú választ írt a kisfiúnak, kifejtve, hogy ő szintén nagy Star Wars-rajongó, mint ahogyan a gyermekei - egy fia és egy lánya - is.

A március 30-án született levélben Gove leírta, hogy a lufi a Westminsterben található irodától jobbra szállt le, valamivel korábban a híres London Eye mellett látták ellibegni és a Parlament felett is járt, sőt, talán a Towert is megkerülte. Aztán bevallotta, hogy elábrándozott, hány hasonló léggömb indulhatott útnak a kisfiú csoporttársaitól, és vajon hányan kapnak majd választ.

Eddie apja, Henry Nicholls rendkívül mókásnak tartotta, hogy egy ilyen "nagy" ember írt levelet a fiának, úgyhogy a gyermekkel együtt lefényképezve rögvest fel is tette a Twitterre, az Oktatási Minisztérium politikai tanácsadója pedig válaszüzenetben lefényképezte a kék lufit, amin az eredeti levél érkezett. Eddie le volt nyűgözve a válaszlevéltől, bár apja szerint azt nem teljesen értette meg, hogy mennyire nagy jelentősége van a feladónak, őt inkább az tette boldoggá, hogy egyike lett annak a négy nebulónak, akik választ kaptak a levelükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.