Bíróság előtt a fogyatékos elkövető

Denevérként fülelte ki későbbi áldozatai dugipénzét a vak tolvaj

Noha teljesen vak a betörő, cseppet sem okoz neki hátrányt a fogyatékossága: látása hiányát kifinomult hallásával "pótolja", így csaknem olyan ügyesen surran be az üres lakásokba, mint egy egészséges tolvaj.

2012.04.19 07:29MTI

Vak betörő kerül bíróság elé Kínában: hihetetlenül kifinomult hallása segítette tettei elkövetésében. A 36 éves férfi még gyerekkorában, 6 évesen veszítette el látását betegség miatt. Hamarosan annyira kifinomult a hallása, hogy a hangok visszaverődése révén - afféle denevér módon - még biciklizni is tud, természetesen visszafogott tempóban.

Az utóbbi években elszaporodtak a betöréses lopások a férfi szomszédságában, ám rá, mivel vak, senki sem gyanakodott. Mivel nem lát, a szomszédok volt, hogy a jelenlétében vették elő vagy dugták vissza otthoni "dugipénzüket", a vak férfi pedig nemcsak pontosan tudta a hangok hallatán, hogy hol a rejtekhely, hanem a papírzörgés révén az összeg nagyságát is fel tudta becsülni.

Azután visszatért az adott házhoz, amikor senki sem volt otthon - erről is fülével győződött meg -, majd behatolt és ellopta a rejtett pénzt. Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap arra nem tért ki, hogy végül hogyan bukott le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.