Tizenöt éven át megúszta a gyilkosságokat

Sorozatgyilkos volt, de csak a feleségverés buktatta le

Másfél évtizeden keresztül sikeresen bújkált a rendőrség és a nemzetközi nyomozóhatóságok elől, mígnem végül a felesége megverése buktatott le egy többszörös albán gyilkost.

2012.04.12 15:29ma.hu / MTI

Egész Európában körözés volt érvényben ellene, ám a 41 éves Ndricim Sadushi tizenöt éven keresztül mindig kisiklott a hatóságok kezéből. Az albán férfit távollétében ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, miután a Kateshi nevű banda vezetőjeként gépfegyverekkel és harckocsi-elhárító lövedékekkel irtotta ki a rivális bandákat. Noha az egyik legkeresettebb bűnözőként tartották számon, másfél évtizedig senki sem sejtette, merre bújkál.

Mint kiderült, a bírósági tárgyalás elől megszökő férfi előbb Olaszországba menekült, majd egy teherautó rakterében elbújva utazott egészen Nagy-Britanniáig, ahol álnéven hamis iratokat szerzett és onnan kezdve zavartalanul élte életét. Talán sosem derült volna ki, hogy ki ő valójában, ha a napokban nem járt volna el a keze: időközben megnősült, és egy házastársi perpatvar végén alaposan helybenhagyta nejét.

Emiatt vette őrizetbe a rendőrség, az olasz nyilvántartásban pedig megtalálták az ujjlenyomatát, ami egyértelműen igazolta, hogy ő a 15 éve körözött gyilkos. A férfit az angol rendőrség az iratok rendezése után kiadja Albániának, büntetését ott kell letöltenie - adta hírül a The Sun című brit napilap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.