Húsvéti tojás helyett gránátot talált a kisgyerek

Csokitojást keresett, robbanósra lelt

Egyszerű nyuszitojásnak hitte a 3 éves kisfiú az erdő szélén talált tojásgránátot, édesanyja pedig csak akkor döbbent rá, mit talált, amikor nem bírta felszedni a földről.

2012.04.12 13:29ma.hu / MTI

Tojásvadászatot szerveztek húsvét hétfőjén a nagy-britanniai Holfordban, ám nem sok híja volt, hogy az eseményből nagy durranás legyen: egy 3 éves kisfiú valódi tojásgránátot talált. A 25 óvodás izgatottan vágott neki a kutatásnak, amelyet egy erdő szélén rendeztek meg, szüleik pedig lelkesen biztatták őket. A tojások keresésére egy órát kaptak, az utolsó percekben érthető módon a tetőfokára hágott az izgalom, amikor a kisgyerek felfigyelt egy az avarban megbújó "tojásra".

Mivel nem tudta felvenni, anyja is odament, hogy segítsen neki, szerencsére neki sem sikerült megmozdítania, közben viszont döbbenten eszmélt rá, hogy mi az, amit épp lázasan igyekszik kikapirgálni a köré halmozódott földből. Azonnal felszólította a közelben tartózkodókat, hogy óvatos léptekkel hagyják el a területet, majd a szülők értesítették a tűzszerészeket.

Bár erősen be volt rozsdásodva, kiderült, hogy a II. világháborúból ottmaradt kézigránát a mai napig működőképes volt, így a tűzszerészek egy közeli mezőre szállították és ott felrobbantották. Az anya azonban még két nappal az eset után is alig tért magához, a sajtónak pedig annyit mondott: hiába hajtogatja mindenki, hogy milyen ostoba ötlet volt megpróbálni felszedni, egy húsvéti verseny során ki az, aki egy tojás formájú tárgyban első ránézésre a bombát látná meg?!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.