Egyelőre senkit nem zavar a csere

Félrekotlott a tyúk: kacsák bújtak ki a tojásból

Rossz tojásokat melengetett a feneke alatt egy angliai tyúk, de a tévedés csak akkor derült ki, amikor kidugták a fejüket a kiskacsák. Egyelőre szent a családi béke, de ki tudja, meddig.

2012.04.05 17:29ma.hu

Egy hónapon keresztül türelmesen üldögélt egy nagy-britanniai tyúkanyó a tojásokon, láthatóan fogalma sem volt róla, hogy bizony csúnyán félrekotlik, csak akkor derült fény a turpisságra, amikor sárga pelyhes kiscsibék helyett sárga pehyles kiskacsák dugták ki éhes csőrüket a tojásból. Nem kevésbé lepődött meg a kotlós gazdája, hisz ő sem tudta, hogy Hilda rossz fészekre ült.

Mentségére legyen mondva, a tyúkanyó a költés 28 napja alatt szinte alig emelte fel hátsóját a tojásokról, így nem is nagyon volt rá mód, hogy jobban szemügyre vegye bárki is azokat. A keveredés azért történhetett, mert a dorseti farmon együtt élnek a csirkék és a kacsák, és amikor a kacsamama lerakta a tojásokat, a tyúk anyai ösztönei működésbe léptek.

Philip Palmer ennek ellenére most még nem aggódik, mert a tyúkanyó és a kacsagyerekek kölcsönösen elfogadták egymást családtagnak, Hilda féltő gondoskodással óvja a hápikat mindentől, ők pedig ha megijednek valamitől, azonnal Hilda szárnyai alá bújnak. Valószínűleg a büszke "mama" akkor fog a legjobban meglepődni, amikor a kiskacsák az ösztöneiknek engedve első alkalommal elindulnak a víz felé.

A baromfiudvar kakasa egyelőre nem nyilvánított véleményt az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.