Megerőszakolták és felgyújtották Oksana Makart

Brutálisan megnyomorították a szépséges ukrán modellt

55%-os égési sérüléseket szenvedett és amputálni kellett mindkét lábát és egyik karját, hogy életben maradjon Oksana Makar. A brutális támadás hatalmas felzúdulást váltott ki egész Ukrajnában.

2012.03.19 08:31ma.hu

A véletlennek köszönheti a 18 éves Oksana Makar, hogy életben maradt, bár nehéz lenne eldönteni, hogy megmenekülését ő maga szerencsésnek tartja-e. Az orosz származású modellt egy három tagú ukrán tinicsapat kis híján megölte, de végül "csak" megnyomorították őt és egy életre szóló lelki sérülést hagytak hátra a fiatal lánynak.

Fotó: Facebook

A megrázó esetről szóló hírek szerint Oksanát megerőszakolták, elásták egy árokba és felgyújtották, majd magára hagyták. Egy járókelő figyelt fel egy nappal később a még mindig életben lévő lány nyögéseire, ő értesítette a hatóságokat.

A március 9-i eset három gyanúsítottja közül kettő egy-egy volt kormányzati képviselő fia, így érthető az a tiltakozáshullám, ami a mostani hétvégén zajlott országszerte: a három letartóztatott közül kettőt bizonyítékok hiánya miatt elengedtek még a letartóztatás napján. Számtalan fiatal lány állt ki meztelen felsőtesttel az utcára, transzparenseiken "halál a szadistákra" és kasztrálást követelő feliratok virítottak.

Több ukrán parlamenti képviselő a halálbüntetést emlegette az eset kapcsán, de olyan is akadt, aki a nemi erőszakot elkövetőket kasztrálással sújtaná. A most áldozatul esett lány az életmentő műtétsorozat után elmondta: azt hitte, nem éli túl. "Nem éreztem a testem, eleinte ordítottam a segítségért. De senki nem volt ott, úgyhogy elkezdtem imádkozni. Azt hittem, meghaltam, úgy emlékszem az egészre, mintha ködben lettem volna" - mesélte.

A három gyanúsított a vallomás szerint egyikük lakására hívta a lányt, bár az nem derült ki, hogy milyen okból. Ott aztán megerőszakolták, ezután ásták el és gyújtották fel. Oksana testének 55%-a megégett, és ahhoz, hogy életét megmenthessék, az orvosok kénytelenek voltak mindkét lábát, valamint egyik karját amputálni.

A tiltakozó akciók hatására néhány napja újra őrizetbe vették mindhárom gyanúsítottat, közben pedig Janukovics ukrán elnök kötelezte a főügyészt, hogy személyesen ellenőrizze az ügyet: a három fiatal férfit gyilkossági kísérlettel vádolják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.